• KKTK - Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore
  • SKKN - Savet Kosova za Kulturno Nasleđe
  • KCCH - Kosova Council for the Cultural Heritage

Lajmet

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore vazhdon bashkëpunimin me World Heritage USA (US National Committee of ICOMOS)

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore vazhdon edhe këtë vit bashkëpunimin me World Heritage US

Autokton - Varrezat hebraike

https://www.youtube.com/watch?v=0s7EqLzuHd0

REAGIM

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore (KKTK) shpreh shqetësimin e thellë në lidhje me rrënim

Dhjetë (10) asete tjera të trashëgimisë kulturore në mbrojtje të përhershme

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore sot, më datë 23.05.2024 në vazhdim të procesit vlerësues

Shqyrtimi i raportit vjetor të punës së Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore për vitin 2022

https://www.kuvendikosoves.org/shq/punesimi/per-publikun/lajmi/mbledhje-e-komisionit-per-arsim-shken

Autokton 10.04.2024 Muzeu Kombëtar i Kosovës

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=yvWk3zweuG8&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1hz8B6olY9Ckw7HqK

Kompleksi i kullave "Isa Boletini" 03.04.2024 (Emisioni Autokton - RTK)

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=O7HCfVIBEaw&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1dK0aawMz6B_dCHL6

Konsultim publike DRAFT RREGULLORJA NR. 02/2023 PËR VLERËSIMIN DHE PËRCAKTIMIN E TRASHËGIMISË KULTURORE PËR MBROJTJE TË PËRHERSHME

DRAFT RREGULLORJA NR. 02/2023 PËR VLERËSIMIN DHE PËRCAKTIMIN E TRASHËGIMISË KULTURORE PËR MBROJTJE T

Miratohet Plani i Performancës së Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore

https://www.kuvendikosoves.org/shq/punesimi/per-publikun/lajmi/nga-mbledhja-e-komisionit-per-arsim-s

KKTK përmbylli një vit të suksesshëm pune, të mbështetur me arritjen e shumicës së objektivave institucionale

Në mbledhjen e fundit që mbajti, Bordi i KKTK për këtë vit, sot më 29.12. 2023, u bë një rikapitulli

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Muzeve,18 maj 2023, organizoi ligjëratë publike-prezentim.

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Muzeve,18 maj 2023, o

NJ O F T I M

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Lokal

Njoftim/Obaveštenje/Announcement

Nga muaji shkurt 2023, Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore ka ndërruar lokacion në adresën:

Asetet e trashëgimisë kulturore në mbrojtje të përhershme

Asetet e trashëgimisë kulturore në mbrojtje të përhershme

Dobra kulturnog nasleđa pod trajnom zaštitom

Dobra kulturnog nasleđa pod trajnom zaštitom

Cultural heritage assets under permanent protection

Cultural heritage assets under permanent protection

Përfundoi me sukses kursi i trajnimit " Zeja tradicionale e filigranit"

Përfundoi me sukses kursi i trajnimit " Zeja tradicionale e filigranit" i mbajtur në qytetin e Prizr

Promovimi i trashëgimisë kulturore jomateriale me fokus - zeja e filigranit

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore në bashkëpunim me European Heritage Volunteers në kuadër

Këshilli mirëpriti ambasadorin e OSBE-së

Kryetarja e Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore znj. Zanita Halimi mirëpriti sot ambasad

Filloi trajnimi ndërkombëtar "Zeja tradicionale e filigranit"

Sot, më 28 shtator 2022, filloi trajnimi ndërkombëtar "Zeja tradicionale e filigranit" në qytetin e

Përfundoj me sukses trajnimit ndërkombëtar vullnetare” Konservimi i mozaikut romak”

Sot, më 23.09.2022 përfundoi me sukses trajnimi, i bashkë-organizim nga Këshilli i Kosovës për Tr

Filloi trajnimi ndërkombëtar "Konservimi i mozaikut romak"

Më 12 shtator 2022, filloi trajnimi ndërkombëtar "Konservimi i mozaikut romak" në Parkun Arkeologjik

KOSOVA PJESË E PROJEKTEVE EVROPIANE (24.03.2020)

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore në bashkëpunim me Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Spor

Marrëveshje bashkëpunimi në mes të KKTK dhe AShSh

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore dhe Akademia e Shkencave të Shqipërisë nënshkruan në Tir

TAKIM ME ZNJ. IRINA BOKOVA ISH DREJTORESHË E PËRGJITHSHME E UNESCO-s ( Prishtinë 21.06.2019)

Në kuadër të aktiviteteve që janë duke u zhvilluar nga Katedra e UNESCO-s në Universitetin e Gjenev

VIZITË E GRUPIT MONITORUES TË LIGJIT PËR TRASHËGIMI KULTURORE NË KKTK 07.062019

Grupi për monitorimin e Ligjit për Trashëgimi Kulturore në kuadër të Komisionit për Arsim, Shkencë,

Vizite zyrtare në Institutin e Monumenteve të Kulturës së Republikës së Shqipërisë 05.06.2019

Sot në Tirane përfaqësuesit e Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore (KKTK) zhvilluan një v

Ftesë 05.06.2019

Me datë 06.06.2019 ora 13:00 Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore (KKTK) në bashkëpunim me Un

Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”31.05.2019

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore KKTK, sot me datë 31.05.2019, ka nënshkruar Marrëveshje

Miratohet raporti vjetor i punës së Këshillit të Kosovës për Trashëgimi Kulturore për vitin 2018 (Prishtinë, 13.05.2019)

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi, në mble

Mbrojtja e përkohshme si masë paraprake në procesin e ruajtjes së trashëgimisë kulturore (Prishtinë, 25. 04.2019 )

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore sot organizoj punëtorinë "Mbrojtja e përkohshme si masë

Takim zyrtar më Shefin e Zyrës së TIKA në Kosovë z. Hasan Burak Ceran (Prishtinë, 24.04.2019)

Sot , Udhëheqësi Ekzekutiv z.Isuf Koci zhvilloj takim zyrtar me z. Hasan Burak Ceran, Shefi i Zyrë

Reagim për dëmtimet e fundit në “Kalanë e Novobërdës – Artanës”(Prishtinë,08.03.2019)

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore shpreh shqetësimin dhe indinjatën e thellë pas dëmtimeve

SQARIM RRETH ZHVILLIMEVE PËR KULLËN E SYLEJMAN VOKSHIT (Prishtinë, 05.03.2019 )

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore përcjellë me vëmendje zhvillimet e fundit për Kullën e S

Takim zyrtar me stafin e Agjencionit Kadastrale të Kosovës (Prishtinë, 26.02.2019 )

Në vazhdën e punës, sot Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore realizoj takim me Agjencioni K

Analizë për projektet e investuara dhe gjendjen e trashëgimisë kulturore në Republikën e Kosovës (2008-2018) Prishtinë, 13.12.2018

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore sot organizoj tryezë për prezantimin e RAPORTIT PËR PROJ

Takim zyrta me Ambasadorin e OSBE-së (Prishtinë, 08.08.2018)

Udhëheqësi Ekzekutiv z.Isuf Koci, zhvilloj takim me Ambasadorin e OSBE-së z.Jan Braathu. Në kuadër t

Sqarim për zhvillimet e fundit në zonën e veçantë të mbrojtur në Manastirin e Deçanit (Prishtinë, 01.08.2018 )

Manastiri i Deçanit është një ndër katër (4) monumentet që gjenden në Republikën e Kosovës, dhe përf

Procesi për shpallje në mbrojtje të përhershme dhe përcaktimi i zonës së mbrojtur të aseteve të trashëgimisë kulturore

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore ( KKTK) më datë 22.05.2018 organizoj punëtorinë “Procesi

Këshilli i Kosovës për Trashëgimi Kulturore © 2024